Koncert Kvarteta klarinetov GLV v Mestnem muzeju 7. maja 2016.

V okviru srečanja Generalnega sveta EURAG (najstarejše evropske organizacije starejših) v Ljubljani je bil v soboto, 7. maja v Mestnem muzeju koncert Kvarteta klarinetov – komornega sestava KD Godba ljubljanskih veteranov.

EURAG zagovarja vzdrževanje neodvisnega, samostojnega življenja, krepitev sodelovanja in vključevanja v družbo, razvoj potencialov starejših, samopomoč, izboljšanje življenjskih razmer, zagotavljanje finančne varnosti in ustreznosti stanovanj, pomoč pri snovanju starosti prijaznih izdelkov in storitev, pravico dobiti oskrbo, ko je to potrebno, preprečevanje kakršnekoli diskriminacije na podlagi starosti, pravico do odločanja o zadevah starejših in zastopanje njihovih interesov v družbi nasploh.

Koncert je bil ena od spremljevalnih prireditev ob letošnjem praznovanju 70. letnice ZDUS in zaključna prireditev dvodnevnega srečanja EURAG v Sloveniji.

Pomembno mednarodno srečanje je požlahtil zaključen dogodek – koncert seniorskega kvarteta klarinetov s svojo vitalnostjo in umetniško predstavitvijo.

Besedilo: Milan Pavliha, Foto: Anže Pureber